פינוי בינוי הוא שם לתוכנית בנייה והתחדשות עירונית בה הורסים בתי מגורים ישנים ובמקומם מקימים מבנים חדשים. פרויקט פינוי בינוי הוא תהליך שיכול לסייע לכל הצדדים המעורבים כאשר הדיירים הנוכחים בבניינים הישנים יקבלו בתום השלמת הפרויקט דירה חדשה וטובה יותר, יזמי הפרויקט מקבלים כסף מהדירות החדשות שנמכרות לדיירים חדשים, והעירייה זוכה בהתחדשות עירונית. על מנת להתחיל פרויקט פינוי בינוי יש צורך בהסכמתם של רובם המוחלט של בעלי הדירות אך על אף היתרונות שבביצוע הפרויקט חלקם חוששים מההליך ובפגיעה בתנאיהם. במקרים רבים אלו אנשים זקנים שדירתם הנוכחית מותאמת לצרכים שלהם. על מנת להבטיח שאותם אנשים יהיו מרוצים מהפרויקט, הם מקבלים בפינוי בינוי זכויות קשישים ייחודיות אשר מעניקות תמורה גבוהה במיוחד.
פינוי בינוי זכויות קשישים וחולים סופניים
כאמור, אזרחים ותיקים (70+) זכאים לתמורה ייחודית בפרויקט פינוי בינוי ובה אופציות בחירה שונות. לתמורה ייחודית זו זכאים גם בעלי דירות המוגדרים כחולים סופניים. על פי חוק פינוי בינוי קשישים, יזם הפרויקט מחויב להציע לבעל הדירה הקשיש דירה חלופית בדירה מחודשת, כלומר דירה בבניין שעבר התחדשות עירונית ולרוב במיקום קרוב ככל הניתן לבניין הנוכחי. מעבר לכך על היזם להציע חלופה אחת נוספת מבין האופציות הבאות: מעבר לבית אבות בתשלום, רכישת דירה אחרת בשווי זהה, קבלת כסף בערך הדירה או שתי דירות בשווי מצטבר לדירת התמורה. אם חלופות אלו לא מוצעות לקשיש, זכותו לסרב מלהשתתף בפרויקט הפינוי בינוי ולמנוע את תחילתו.
סירוב סביר לפינוי בינוי
חוק פינוי בינוי קשישים מגדיר במדויק מתי אי הסכמתו של קשיש או חולה סופני להתפנות היא סבירה או לא. חלק ניכר בהגדרה היא ההצעה שמגיש היזם לקשיש. במקרה של הגשת הצעה לא תקנית, לא ניתן יהיה לקדם את הפרויקט גם אם יתבצע ניסיון משפטי לכפות את ההצעה על הקשיש שכן כל שופט יהיה מחויב לפעול על פי הגדרות פינוי בינוי זכויות קשישים. על מנת למנוע מצבים אלו, יש לוודא כי היזם מסוגל להגיש חלופות חוקיות בתמורה לדירות הקיימות בבניינים החדשים. איילון התחדשות עירונית מצטיינת בייזום פרויקטים של התחדשות עירונית ופועלת בכל התחומים הרלוונטיים לביצוע תוכניות שכאלו החל מבירוקרטיה חוקית ועד לשיווק הפרויקט לדיירים. אם ברצונכם להנות מפרויקט התחדשות עירונית מוצלח ומהיר השאירו פרטיכם כאן באתר ונחזור אליכם בהקדם.